fredag 9 december 2011

Bokens slut

Slutet på boken:
Vad hände?
Var det ett bra slut?
Hur reagerade pappan?
Är pappan ond eller god människa? Förklara!
Hut kan sådana här saker hända tror du?

Bruno gick under stängslet, efter att han tagit på sig den randiga pyjamasen som Shmuel hade tagit med till han. När Bruno väl var innanför stängslet kände han sig lite osäker, han ville inte vara där mer. Men han hade lovat Shmuel att hjälpa till att leta efter hans pappa. Men plötsligt blev just de området de stod på omringat av flera soldater. De var tvungen att gå march och nu blev Bruno ännu mer osäker. Tillslut marcherade dom in i ett hus. Där blev det instängda. Allt blev kvavt...

Jag tycker idet var ett bra slut fast ändå inte. Det var ju ett tråkigt slut och man hade ju hoppats att det sulel sluta bra. Men ändå så fick de ihop det tråkiga slutet väldigt bra!

När pappan tog saken i egna händer och försökte undersöka lite själv och tillslut förstod att Bruno gått över till andra sidan blev han väldigt ledsen, och kände sig helt tom.

Pappan är ond mot judarna men god mot familj och vänner. Men när han fick reda på det tragiska slutet för sin son tror jag att han bestämde sig för att sluta med det han höll på med. För han förstod att det inte var rätt.

Egentligen vet jag inte hur folk kan göra sådant. Tycker inte att det är rätt! Men folk kan väll inte bättre en att göra sådana dumma saker. När en människa får makten, en människa har en idé och får med sig en massa folk med denna makt så kan de nästan göra vad de vill.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar