tisdag 6 december 2011

Mamma får som hon vill

Vad händer i kapitlet? Egna funderingar kring det.
Vad tror du att det handlar om? 


I kapitlet ”Mamma får som hon vill” får du veta att de ska flytta tillbaks till Berlin. Bruno står utanför dörren till rummet hans mamma och pappa står och pratar i. Han hör hur det pratar om att flytta tillbaks, att mamman är trött på det här nu och tycker de varit här länge nog. Pappan bestämmer sig då för att prata med Bruno och Gretel och se vad dom tycker. 
När det sitter där inne frågar han en del frågor, vad dom tycker om Auswitch, om de trivs och om de saknar Berlin. Både Bruno och hans syster säger att de trivs, men saknar Berlin. Gretel vill väldigt gärna flytta hem igen, hon vill vara med sina kompisar. Medan Bruno inte riktigt vet, för han har ju sin kompis Shmuel där. Men tillslut bestämmer sig pappa för att Bruno, Gretel och mamman ska flytta hem till Berlin, utan honom. Trots att Bruno inte ville flytta utan pappan. Han ville vara tillsammans hela familjen, om det så var i Berlin eller Auswitch var inte så viktigt. 

Bokens nästa kapitel heter ”Planering för det sista mötet”. Mina tankar kring det är att det kan det vara Brunos egna lilla äventyr, hans sista i Auswitch innan han åker. Han går som vanligt till stängslet för att träffa Shmuel en sista gång, innan de ska bege sig hem mot Berlin igen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar